Voorgerecht: Soep


Tomaten soep:

Tomatensoep is een klassieke soep die gemaakt wordt van rijpe tomaten. De basis bestaat uit een mengsel van gestoofde ui, knoflook en verse tomaten, dat vervolgens wordt gepureerd tot een gladde consistentie. Vaak worden er ook kruiden zoals basilicum, oregano en tijm toegevoegd, evenals bouillon voor extra smaak. Tomatensoep kan zowel warm als koud geserveerd worden en is geliefd vanwege zijn hartige en verfrissende smaak. Het wordt vaak gegeten als voorgerecht en kan worden gegarneerd met bijvoorbeeld crème fraîche, geraspte kaas of verse kruiden.

tomato soup, tomato, cream-6785776.jpg

Bereidingswijze:

 

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en glazig zijn.

  2. Voeg de tomaten toe. Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen, zodat de tomaten wat zachter worden.

  3. Voeg de kruiden toe. Voeg de basilicum, oregano, tijm en een snufje zout en peper toe aan de pan. Roer goed door zodat de kruiden zich vermengen met de tomaten en groenten.

  4. Giet de bouillon erbij. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep vervolgens op laag vuur sudderen, zodat de smaken goed kunnen ontwikkelen. Dit duurt meestal ongeveer 20-30 minuten.

  5. Pureer de soep. Gebruik een staafmixer of een blender om de soep te pureren tot een gladde consistentie. Pas op voor hete spetters en pureer in delen indien nodig.

Afwerking: Proef de soep en voeg indien nodig meer zout, peper of kruiden toe naar smaak.

 

Serveren: Giet de tomatensoep in kommen en garneer eventueel met verse kruiden, een scheutje room, croutons of geraspte kaas. Serveer warm en geniet ervan!

Wil je nog andere voorgerechten afwegen? Bekijk dan onderstaande pagina’s!